Geplaatst op  | 1 reactie »

Doorstart voor Tante Sien in VasseDe uitgaansgelegenheid Hotel Restaurant Tante Sien in Vasse maakt een doorstart. Vanaf 1 juni gaan de deuren weer open. Het bedrijf ondergaat momenteel een grondige renovatie, maar de functie als café-restaurant blijft behouden. Ook zal Tante Sien haar deuren openstellen voor de zakelijke markt.

Tante Sien is op 10 november 2010 failliet verklaard door de rechtbank in Almelo en had op dat moment 7 werknemers in dienst. De geschiedenis van Tante Sien gaat meer dan 125 jaar terug. Reeds in 1881 werd een vergunning van de gemeente Tubbergen verkregen voor de verkoop van sterke drank in de keuken en een zijkamertje. Rond 1900 werd het een schenklokaal en werd een gedeelte in gebruik genomen als hotel. Dat bedrijf ging over van vader op kinderen.

Na het topjaar 2008 werd Tante Sien in 2009 geconfronteerd met een teruglopende omzet. Die daling zette zich in 2010 door, volgens de heer Zandhuis veroorzaakt door het slechte voorjaar en de (te) hete zomer. Ook de economische recessie zou een oorzaak zijn voor de problemen.
In oktober 2010 werden de liquiditeitsproblemen zo groot dat, na mislukte overnameonderhandelingen, het aanvragen van het eigen faillissement als enige optie overbleef.


Bron: RTV Oost

Tags:

Eén reactie op “Doorstart voor Tante Sien in Vasse”

  1. Joop en Ellen Teunissen schrijft op :

    Van harte gefeliciteerd met de opening van het grand cafe.
    Deze ruimte heeft een metamorfose ondergaan en ziet er prachtig uit.
    Oscar en Wouter, en de hele staf, wij wensen jullie veel clandisie tot in lengte van jaren.